Foredrag

"Noen ganger vil livet treffe deg

i hodet som en murstein.

Ikke mist trua!"

-Steve Jobs-


Foredrag med

Rowena von Ohle

RÅvena´s metode!

"En mental brevandring"

Her kan du være med Rowena på hennes reise fra hun som 10 åring ble et løvetannbarn, da far døde i bilulykke, mor ble psykisk syk, storesøster rusavhengig, og denne 10 åringen plutselig sluttet å være barn. Hun ble omsorgsperson, ikke bare for mor og søster, men også for seg selv. 

Vendepunktet, når hun selv snudde hele hennes kjente og selvdestruktive liv, hvor hun kun pekte utover på andre og samfunnet, men lærte seg å peke innover, ta ansvar for seg selv, og lærte seg hva egenomsorg var! Hun lærte seg å dyrke sine styrker, styrke sine utfordringer, og utfordre sine frykter! Hun omgjorde sinne til takknemlighet, og fant sine magiske superkrefter!

Ett foredrag om: når et barn blir omsorgsperson og pårørende, mobbing, ADHD, rus,

psykisk helse, psykisk vold, selvutvikling og ta livet tilbake.

Kan spisses mot enkelte deler av historien ut i fra behov. 

"Er ADHD en superkraft?" og

"ADHD & Kvinnehelse"

Hun holder to forskjellige foredrag om ADHD.

"Er ADHD en superkraft?" er rettet inn mot alle som har ADHD, og kan tilpasses til barn, ungdom, foreldre og ansatte innen helse, skole og barnehage. Her vil hun ta for seg hvordan barn og unge kan lære seg om de superkreftene ADHD kan være, og hvordan utfordringene kan bli mindre. Hun snakker om hvordan foreldre og andre rundt en med ADHD kan hjelpe med å gi selvfølelse og mestringsfølelse tilbake. Forskjellen på jenter og gutter med ADHD, og hvordan vi kan forebygge drop-outs, psykiske lidelser og forskjellig avhengighet.


"ADHD & kvinnehelse" er et foredrag som forteller mye om hvordan det er å være jente og kvinne med ADHD. Hvordan hormoner påvirker forskjellige stadier i livet, som pubertet, menstruasjonssykluser, svangerskap og etter svangerskap, og overgangsalderen.

Hvorfor ofte kvinner får diagnosen så sent, hvorfor vi vet mye minder om kvinner og ADHD, og hun forteller sin historie om å leve i over 50 år uten å vite at hun hadde ADHD. Hvordan det å få diagnosen endret livet hennes til det bedre, og hvordan hun lærte seg strategier for å finne sine styrker, og bli den superhelten hun er i dag!


"Ditt liv - Ditt valg!"

I dette foredraget snakker Rowena om hvordan det var å komme frem til at det var hennes liv og hennes valg, og hvordan det å evne og peke innover endret ALT!

Her vil hun nok utfordre deltakerne med noen påstander, som vil sette igang nye refleksjoner, og endre perspektiver.

Se for deg en putteboks, med klosser som skal passe inn i mange forskjellige former. Arbeidsgiver, familie, venner, samfunnet forventer at alle skal passe inn i firkanten Men hva hvis man er en stjerne og ikke passer inn i firkanten?

Tenk hvilke ressurser og engasjement vi kaster bort, fordi vi ikke ser det unike i hver form, hver ansatt, hver venn, hver innbygger, kjærete, ektefelle, barn osv osv. 

Rowena er nemlig en stjerne, som aldri passet inn i en firkant. Og hennes påstand er, at hun aldri mer skal kjempe om å komme inn i den firkanten, fordi hun skinner aller mest når hun får være en stjerne!

Her vil Rowena inspirere og motivere til å se fordelene med å være unik, se ressursene i de unike, se hvor mye mer man yter når man får vise hva en kan, og hvor god man er til nettopp det! Hvordan du som enkeltmenneske kan gjøre gode og dårlige valg, som vil påvirke din hverdag så til de grader forskjellig. Hvordan du som bedriftsleder kan påvirke bedriftens vekst eller nedgang, ved å gjøre valg. Uansett hva som skjer rundt oss, som vi ikke kan påvirke direkte, kan vi velge hvordan vi håndterer!

Ditt liv - Ditt valg, provoserer, utfordrer, setter fingeren på det litt ubehagelige, og setter igang tankene hvor endring er muig!

Tilbakemeldinger fra tilhørere

Kjente meg igjen


“En historie jeg kunne kjenne meg igjen i, og som inspirerte meg til å "peke innover", som Rowena sa. Å ta gode valg for meg selv, det skal jeg ta med meg, og lvoer å bli bedre på egenomsorg. Et fint foredrag, som tok oss i salen fra latter til tårer, og satt igang tankene! Kan virkelig anbefales!"


Deltaker

- Indre Østfold Kommune

Verdensdagen for psykisk helse

En fantastisk kveld


“Dette var en fantastisk kveld!

Det var godt for oss å høre på deg, ble helt "satt ut", og måtte notere litt også! Takk til deg, og skulle vært på TV du med det foredraget, og ÅPENHETEN din”


Astri Moe Rygh

- Kirkens Bymisjon Drammen

Motiveringskveld

Latter og Tårer


“En sterk historie som ga latter og tårer om hverandre. Rowena var en flink foredragsholder, som ga mye liv, og var morsom å lytte til. Må bare gi tommel opp, og håper hun kommer tilbake ”


Deltaker

- ADHD Norge Østfolds

Mestringsseminar

Anbefale videre


“Å snakke her oppe etter Rowena er som å hoppe etter Wirkola, for der var det mye energi og god formidling.” "Jeg vil anbefale Rowena videre i mitt nettverk, så andre også får høre på hennes foredrag!"


Annen foredragsholder og deltaker

- Kriminalomsorgen Sør

Fagdag barneansvarlige


Book Foredrag - Veiliedning - Annet

Foto: Liss-Hege Eriksen


Vil du booke Rowena for et foredrag, hvor hun kan inspirere og motivere sine tilhørere? Hun vil dele sin historie, sine erfaringer og kunnskap, som vil få igang tanker og syn på både eget ansvar og egne valg. Hun vil skape latter og tårer, ved at hun alltid deler fra hjertet!


Trenger du veiledning i en litt vanskelig hverdag med psykisk uhelse, lever med ADHD selv eller pårørende til noen med ADHD, eller trenger hjelp til selvutvikling, forstå verdien av egenomsorg, og det å ta ansvar for egne valg?


Ønsker du en konferansier som setter stemningen, skaper atmosfære, gir av seg selv, og ikke minst sprer latter og glede?