Bokprosjekt

Når alt kommer til alt, er begreper som

sant/usant ubrukelige i litterære sammenhenger.

Det handler om troverdighet eller utroverdig.

-Lars Saabye Christensen-

Rowena´s vei til forfatterskap!

Foto: Liss-Hege Eriksen

For en tid tilbake, malte en venn av Rowena et bilde, der hun illustrerte henne som en superhelt, og på maleriet, sto det RÅvena! Bakgrunnen for dette maleriet, var at hun snakker om sin ADHD blant annet som en superkraft. 


Når Rowena fikk dette maleriet, så slo det en tanke og ide ned i hodet hennes som lyn fra klar himmel! Hun skulle skrive barnebok! 


En bok hvor superhelten RÅvena hjelper lille Lovelone med å slutte og føle seg annerledes, men heller føle seg unik og god nok. I denne boken, så har Lovelone ADHD, men de rundt henne ser ikke/vil ikke se det, og den som sliter er Lovelone.  


Rowena ønsker å fjerne dette negative stigmaet som er runt ADHD, og ved å skrive barnebøker, som foreldre også kan lese for barna, er å innkludere familien. 


Målet er at dete skal bli en serie, hvor barn av forskjellige grunner føler seg annerledes, og faller av skole, familie og venner. Nettopp fordi alt for mange barn føler de ikke hører hjemme noen steder. RÅvena har litt av en jobb å gjøre, men nå er det som sagt ADHD som skal til livs. RÅvena har jo ADHD selv også, men har gått udiagnostisert gjennom livet, og følt seg annerledes hele livet. Hun var Lovelone, og ble også kalt Loveline som liten, av en barndommsvenninne.


Målet er at boken skal være i hyllene før jul 2023, og hun skal jobbe hardt

for å få til det!

Et utdrag fra boka:


"Lovelone satt på rommet sitt, tittet ut av vinduet. Hun hadde gjort seg klar til å gå på skolen, ikke fordi hun ville, men hun måtte. Det var en helt vanlig morgen for henne, hvor hun kjente at hun gruet seg. Enda en dag med mistrivsel, kjeft, og hvor hun skulle kjenne på at hun atter en gang ikke var bra nok. 


Hun gikk i fjerde klasse, men hadde aldri føltat hun passet inn på skolen. Allerede i første klasse hadde hun kjent på at skole var vanskelig. 


Lovelone satt der og tenkte tilbake til den gangen, sa alt endret seg. Da tryggheten og gleden ble borte, og hun for første gang virkelig følte seg annerledes."


Rowena (Lovelone)  1. skoledag.

Book Foredrag - Veiliedning - Annet

Foto: Liss-Hege Eriksen


Vil du booke Rowena for et foredrag, hvor hun kan inspirere og motivere sine tilhørere? Hun vil dele sin historie, sine erfaringer og kunnskap, som vil få igang tanker og syn på både eget ansvar og egne valg. Hun vil skape latter og tårer, ved at hun alltid deler fra hjertet!


Trenger du veiledning i en litt vanskelig hverdag med psykisk uhelse, lever med ADHD selv eller pårørende til noen med ADHD, eller trenger hjelp til selvutvikling, forstå verdien av egenomsorg, og det å ta ansvar for egne valg?


Ønsker du en konferansier som setter stemningen, skaper atmosfære, gir av seg selv, og ikke minst sprer latter og glede?